7 veckor och två dagar

Sista veckan före flytten har nu börjat. Sorgligt, men sant. Men vi har ju faktiskt kvar lille Hazze-fizen en extra vecka. ;)

Inför flytten har de nu badats, åkt bil och klippts ännu en gång och på fredag bär det av till veterinären. Och självklart så får de busa mycket med varandra nu innan de på måndag ska skiljas åt.

// Lena & Jannica, Eljajos


Badet (undersöka - bada - torkas - färdigfönad):

(Hokki)                                           (Hampe)

(Hazze)                                           (Hikka)

Hokki:

Nyklippt:


Lek i trädgården:


Hazze:
Nyklippt:


Lek i trädgården:


Hampe:
Nyklippt:


Lek i trädgården:


Hikka:
Nyklippt:


Lek i trädgården:


Koppel-träning!

Det fina höstvädret fortsätter och det är ju tur nu när man ska ut och träna att gå i koppel. Igår var valpisarna ute och gick sin andra "promenad". Det gick väldigt bra tyckte vi och de travade på bra på vår lilla grusväg. Jaja, självklart var det lite motstånd... men det ska det ju vara när man bara är 6½ vecka. :)
//Lena & Jannica, Eljajos

Hokki:

Hazze:

Hampe:

Hikka:


6 veckor... och 1 dag

Tänk så härligt vädret är denna höst...änsålänge iallafall. Valpisarna tycker det är mysigt att var ute och Chickan busar med dem. Även Ginza har fullt upp och hon försöker verkligen att ta det lugnt men ibland blir hon för ivrig. Men det är ju nyttigt för valparna att träffa olika hundar så både Ginza och Zuki fyller den funktionen. Jag införskaffade en liten mysbädd till dem som de har i vardagsrummet. Den kryper de upp i när de är trötta. Ja, även Zuki tyckte den verkade så mysig så han invigde den också!Carina från Gåsagårdens kennel har varit här och tittat på sina "barnbarn". Hon ägde ju morfar Otto, som tyvärr nu nyligen tagits bort pga ålderdom. Hon tyckte det var en fin och jämn kull och det är ju alltid kul att höra! Tack Carina för att Du tog Dig tid och komma hit! Halvbroren "Fräcke Chicko" har varit på besök idag. Han tyckte det var så kul att leka med sina små halvsyskon och de tyckte det var jättekul med en sådan busig halvbrorsa. Nu i veckan kommer vi att fortsätta med "träning utan sina syskon och mamma" dvs vi tar ut dem en och en en liten längre stund. Vi kommer väl även att försöka få dem att gå i koppel..ja, det är mycket som ska upplevas. Ni följer väl oss nästa vecka också?
//Lena, Eljajos

Lek med Chicko:

Hokki:

Hazze:

Hampe:

Hikka:


5 veckor... och 1 dag

Nu har de små trollen varit ute i vardagsrum/kök och busat runt. De har även fått komma ut i trädgården. Som alla valpar när de kommer till nya miljöer, gnällde de lite i början men sen var det full rulle. De är så söta när de springer runt....och små!! De har även fått bekanta sig lite både med Zuki och Ginza. Zuki var lite nyfiken på dem och kollade in dem alla men sen hoppade han upp i soffan och la sig. Ginza trodde förstås att hon fått levandes leksaker!! Hon var jätteglad men man fick hela tiden säga till henne o ta det lugnt så gott det gick. Jag tyckte ändå att hon var duktig. Hon är ju bara fyra månader så det är inte så lätt.
Alla valpköpare har varit här nu ett antal gånger. De är så trevliga allihop så det känns jättebra.
Inatt kommer jag nog att försöka låta dem sova utan mamma Chickan. Det är ju dax att börja avvänjningen så smått nu! De äter av torrfoder som är uppblött i vatten 3-4 ggr/dag, men självklart gillar de Chickans mat bättre! Men ska man kunna flytta vid 8 veckors ålder måste man ju ha vant sig vid att Chickan inte kommer och serverar! Fortsätt följ oss nästa vecka..kanske har jag klippt i dem lite då!!!

// Lena, Eljajos

Lek i vardagsrummet:
Lek med Zuki:

Lek med Ginza:

Lek utomhus:


Hokki:

Hazze:

Hampe:

Hikka:


4 veckor

Fyra veckor och lakritstrollen börjar upptäcka världen utanför valplådan. De har även börjat leka lite med varandra. De gillar ju även att krypa upp i famnen och lägga sig till rätta. Det har de gjort på sina blivande ägare...de är ju knähundar!! Under veckan som kommer hoppas vi på fint väder så att de kan få komma ut och bekanta sig med gräsmattan.
//Lena, ELJAJOS


Hokki:

Hazze:

Hampe:

Hikka:


Valparna är 3 veckor... och två dagar

Tänk vad tiden går fort... Nu kan de se och höra, och går faktiskt ganska så stadigt på sina fyra ben. Någon t o m försökte skälla lite...ja, e´man en pudel så e´man!! En del fyrbenta har varit och tittat och beundrat de små lakritstrollen. Pontus, som Ni ser på bilden nedan, har varit här med nästan hela sin stora , trevliga familj och gosat med de små. De ska bli ägare till en av hanarna - trevligt! Tiken ska ju Eva och Lazli ha, som har väntat länge på sin lilla pudelflicka Hon ska kallas för Nova! Fint namn till en liten pudelflicka, tycker jag.
Idag har valparna också fått möjlighet att smaka på "riktig" mat, dvs uppblött torrfoder. Ja, Ni kan ju gissa vad de tyckte om det !
Hoppas Ni följer oss i fortssättningen. Själv ska jag åka ifrån hemmet över helgen så jag lämnar med största förtoende över "valpvårdandet" till min duktiga dotter, Jannica! Jag ska nämligen till Öland på utställningar med wheatens; "Rufus" och "Xy". Håll gärna tummarna för oss!

//Lena, ELJAJOS

P.S Tack Lena, Fredrik och Bailey( våra hundars bästa hundkompis! som är en shetland sheepdog, jämngammal med vår Alison dvs 12½år) för den söta lilla buketten i blått och rosa, som vi använt som bakgrund på fotona!!Hokki:                                              Hazze:

Hampe:                                                Hikka:


RSS 2.0